Ultraløber … og vejen dertil

Der har været lidt stille herinde siden nytår, men nu er det tid til et nyt indlæg, for her i weekenden løb jeg for første gang længere end en marathon og kan derfor kalde mig en ultraløber 🙂

Men årets første udfordring stod d. 22 februar, hvor Thy Trail Marathon endnu en gang løb af staben … og til forskel fra sidste år hvor der var frosne søer, vindstille og sol, var der i år, kæmpe søer (læs: have), regn og blæst. Så en meget anderledes oplevelse hvor jeg brugte 45-60 min på at gå i vand i mellem knæ- og hoftehøjde. Men til forskel fra 2013, havde jeg helt styr på energiindtaget undervejs, og kom igennem med overskud og smil … super fed oplevelse. Og i år levede det bestemt op til navnet … “Danmarks barskeste marathon”

WP_000896 WP_000900

 

5 uger senere, 29 marts, stod den på VM i halvmarathon som jeg havde købt billet til for 1½ år siden. Det seneste år, har det meste af min løbetræning været trail og ikke asfalt, så jeg syntes det var et hårdt løb, dels var der ikke meget vind, bagende sol og mange mennesker, så selvom jeg løb i kort-kort (med løberygsæk) var det ret varmt. Jeg havde en plan om at komme igennem på 1:45-1:50, men startede traditionen tro for hårdt ud og var godt træt da vi nærmede os mål. Men jeg kom igennem på 1:49 uden nogle stop på ruten (var ikke i depot, da jeg havde rygsæk på og skulle træne det til weekenden efter). Men er fedt fedt arrangement og sikke en folkefest der var.

WP_20140329_018

 

Så var dagen kommet til at jeg skulle bide skeer med mit første ultraløb … Fyr til Fyr på bornholm, hvor man løber fra Dueodde fyr til Hammer Fyr, en strækning på knap 60 km. Vi kørte mod bornholm fredag morgen, så vi havde en god dag til dels at checke ændringer på ruten til hammer trail, samt til at slappe af og carb loade 🙂

Lørdag d. 5/4 kl. 3:45 ringede vækkeuret og så var dagen skudt i gang, og der blev indtaget morgenmad og kaffe, pakket dropbag og løberygsæk, så alt var klar til vi skulle gå ned til busserne ved hammer sø kl 5. Sammen med 200 andre morgenfriske løbere blev vi kørt ned til parkeringspladsen ved dueodde fyr, hvor der var run på de 3 toiletter der var, så som nr. 10 i køen, var jeg først henne ved nummer udlevering og dropbag aflevering 6.52 … 8 min før start. Jeg nåede lige at sætte mit nummer fast, lukke min løberygsæk og finde de andre, inden kanon blev skudt af og løbet satte i gang.

WP_20140405_002

Det var en super flot morgen, med let vind (side/ryg vind), 5-6 grader og tørt … helt optimale forhold. Jeg havde på forhånd aftalt at løbe sammen med en klubkammerat (Allan) som havde en målsætning at slutte på omkring 7:30, og vi prøvede at holde tempo nede fra starten, så vi ikke ville gå alt for tidligt døde. De første 10 km var på stranden til nexø, via snogebæk og balka, og det var super fedt at løbe i det meget fine, men også hårdt sammentrykket sand.

WP_20140405_012

Det første depot var i svaneke, efter 20 km, men et par km før det, overså jeg en rod i et bevokset område, hvilket resulterede i at jeg landede med fuld kraft nede på stien … desværre med en knytnæve ved brystkassen, så da jeg var kommet op og fortsatte kunne jeg mærke at der nok var blevet trykket et ribben eller to, da det gjorde ondt hvis jeg trak vejret dybt. Men høj på adrenalin og med målsætningen om at gennemføre, fortsatte jeg. I depotet kort efter, fik jeg lidt energi, chips og vasket sårene på den anden hånd og var klar til at fortsætte. I depotet mødte vi også en af de andre løbere jeg var derovre sammen med (Henrik), som havde startet lidt for hurtigt ud, og vi fortsatte nu sammen alle 3. Efter 30 km fik Allan problemer med baglåret/ballen og måtte udgå, så jeg fortsatte videre mod gudhjem og næste depot sammen med Henrik

Arrangørerne havde på forhånd skrevet at isbutikken i gudhjem åbnede kl 11, og da jeg løb ind på havnen i gudhjem 11.10 og samtidig var lav på energi (og ikke havde lyst til mere gel), smuttede jeg ind og købte en hurtig ananassorbet og løb hen til depotet.

WP_20140405_020

Efter lidt cola, vand og chips i depotet, fortsatte vi hvor det første “rigtig kuperet” trail stykke kom …. fra at have været lav på energi før gudhjem, var jeg nu praktisk talt flyvende og havde meget overskud til sang, selfies og til at nyde turen. De næste 15 km til sandvig fulgtes jeg skiftevis med Henrik og Peder (endnu en af mine “medløbere”), og tempoet blev sat lidt ned med gang ind imellem. Ved stranden i sandvig havde jeg ikke mange kræfter tilbage til de sidste par km, så der lod jeg Peder og Henrik lunte afsted, mens det for mig blev power walk det sidste stykke forbi hammer odde fyr, Salomons kapel og op ad klipperne til hammer fyr, hvor løbet sluttede med at omfavne fyret.

WP_20140405_026 WP_20140405_030

 

Det var et super fedt løb, til trods for at den sidste marathon blev løbet med et par trykkede ribben, og tiden … 7:32, er jeg super godt tilfreds med på mit første ultraløb (men bestemt ikke mit sidste).

Aftenen sluttede af med en rigtig hyggelig fællesspisning i DGI hallen i rønne, men lækker mad, lodtræknings præmier og fremvisning af sjove gangarter 🙂

 

 

WP_20140405_031

 

Søndag morgen stod vi op 4:45, gjorde os klar og kørte til færgen som sejlede 6:30 … og på turen hjem fra Ystad til København, blev der slappet af på bagerste række 🙂

WP_20140406_002

 

Tak til alle på ruten for super selskab, arrangørerne for et super løb, samt til mine “medrejsende løbetosser”, Henrik, Allan, Peder og Naco.

 

En tanke om “Ultraløber … og vejen dertil

  1. Pingback: Ultraløbet Fyr til Fyr 2014 | Moses Løvstad – Trailløberen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s