Hammer Trail 2014

I perioden efter Fyr til Fyr i starten af april, har træningen frem mod Hammer Trail, desværre ikke gået helt som planlagt, da de trykkede ribben jeg fik under et styrt i F2F, satte en stopper for al træning i knap 3 uger. Så da jeg ankom til solskinsøen igen fredag morgen, var det med lave forventinger og med gennemførelse indenfor cut-off tiderne som mål.

Jeg var som ved F2F, i godt selskab sammen med en del gode klub/løbe kammerater, Damsi, Rusmann, CP, Johnny, Karlsen og Peder, og mødte en masse andre gode trail-venner derover.

WP_20140502_042

Vi startede med at køre til startområdet da vi var kommet fra borde, da CP skulle stille til start kl 12 hvor løbets kongedistance på 100 miles startede. Efter at have sendt ham afsted og hentet vores eget startnummer, købte vi lidt ind og kørte op i lejligheden vi havde booket (samme lejlighed som til F2F, så rart med gensyn og “hjemme følelse”) og pakkede ud.

Efter en god gang pasta ved 19 tiden og lidt afslapning på sofaen, smuttede jeg til køjs ved 21 tiden, da jeg vidste at karlsen nok landede ved 23 tiden, og han, damsi og rusmann skulle stille til start på 50 miles kl 1 om natten. Efter et par timers søvn, ankom karlsen og da de begyndte at gøre sig klar, var jeg lige oppe og suge lidt stemning og sende dem afsted. Hoppede i kassen igen lidt over midnat og sov rigtig godt, indtil CP kom hjem lidt over 4 hvor han desværre var udgået på 100 miles. Lidt efter ankom rusmann som også havde trukket stikket på 50 miles, og da damsi og karlsen ved 5 tiden kom hjem, efter også at være udgået på 50 miles, tænkte jeg at jeg lige så godt kunne stå op og gøre mig klar til min start kl 8.

Fik spist müsli og drukket kaffe, og fik lidt moralsk opbakning/press, da jeg nu var den eneste der kunne bringe en medalje hjem ….

WP_20140503_008

Gik ned til start lidt over 7 og mødte en masse andre der skulle løbe 50 km, bl.a. Kenneth (TrailTurtle), Jens (TrailMole) og Berlau. Ved starten hængte jeg mig på Jens og Stephen og vi løb i et dejligt tempo rundt om hammerknuden og videre op forbi hammershus.

WP_20140503_014WP_20140503_020

Lidt derefter syntes jeg egentlig at mine ben føltes gode, så jeg skruede en anelse op for tempoet og nød turen videre ad kostien, forbi vang havn videre til et super fedt område om en sø ved vang stenbrud.

WP_20140503_022WP_20140503_023WP_20140503_026WP_20140404_027

Derfra gik turen videre mod jons kapel hvor der ventede en lille trappetur ned til klokken og op igen til depotet.

WP_20140503_028WP_20140503_030

Fra jons kapel, gik tures langs kyststien over DGI broen ved vang og videre gennem finnedalen og slotslyngen til hammerhus, hvor vi krydsede vejen og fortsatte i moseløkke inden vi til sidst løb forbi vores ferielejlighed og ned ad skrænten til målområdet ved hammersø. De første 26 km havde taget 3:20 og da jeg egentlig stadig følte mig godt løbende, skiftede jeg hurtigt trøje (den langærmet jeg havde løbet i på første runde, var alt for varm, så på med en kortærmet), fyldt væske op, spist et par stykker chokolade og fortsatte ud på ruten igen, bare i modsatte retning. Kort efter depotet mødte jeg TrailTurtle, Berlau og Rasmus, som jeg løb kort med, inden jeg fortsatte den dejlige tur gennem skoven, lyngen og videre mod jons kapel. Jeg begyndt at kunne mærke at jeg nu havde løbet ca 35 km med 1200 hm, men efter en optankning i depotet ved toppen af jons kapel og en tur ned til klokken, syntes jeg egentlig det hale var super igen. Turen gik videre tilbage ad det fede stykke om søen ved stenbruddet, hvor de første løbere på 25 km begyndte at komme løbende forbi. Efter kostien, hvor jeg mødte mit support team

WP_20140503_040

gik turen videre op ad bakkerne til hammershus … der begyndt jeg for første gang at mærke at der slet ikke var kommet nok energi indenbors på de første 40 km … havde spist 2 gels samt lidt i depoterne, så selvom maven på alle måder prøvede at sige at jeg godt kunne glemme at proppe endnu en gel ned i den, endte jeg med at spise en gel som blev skyllet ned med en masse vand … og kort efter var der endnu energi på motoren. Turen ned af alle trapperne på bagsiden af hammershus blev i stille tempo og kort efter løb jeg forbi hammer havn, hvor jeg kort overvejede at gentage mit is-stop fra F2F … men da jeg ikke var sikker på reglerne mht. “hjælp udenfor depoterne” løb jeg videre mod de sidste 8 km om hammerknuden. Desværre løb jeg tør for væske kort efter, så jeg burde nok ha tanket op ved toiletterne på havnen. Turen om knuden (8 km og 300 hm) blev i stille tempo med meget gang, da der var mange stigninger ad stejle klipper, men på de flade stykker luntede jeg, hvilket egentligt føltes bedre end at gå. Da jeg havde kravlet op af den stejle stigning til fyret (som var opløbsstrækningen til F2F) lovede jeg mig selv at det var sidste gang i det næste stykke tid at jeg skulle se fyret ifm. et løb 🙂

WP_20140503_041

De sidste 4 km føltes lange, da jeg var helt udtørret i munden efter knap 1 time uden væske, så da turen langs hammersø og alle trapperne op på toppen af skrænten ved opalsøen var klaret, vidste jeg at nu ved der “kun” en lang nedstigning mellem mig og målet. Kom i mål på 7:13, som var langt bedre end jeg nogen sinde havde turde drømme om.

Efter en afslapningsaften og en god nats søvn, gik det søndag morgen hjemad igen efter en super fed weekend … som nok kan ses på min gangart de næste par dage 🙂

Tak for et super fedt arrangement Tejn I/F (Lene, Kim, Jakob, Torben mf.) og for godt selskab til alle på sporet, i depotet og på turen. Vil bestemt ikke udelukke en gentagelse i 2015 🙂

WP_20140504_001

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s